Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J81o29s80e16f 40U18l37m58a98n

19. 11. 2019 12:50

"Ale pozor, čelíme zároveň největšímu ohrožení svobody za celých třicet let její existence." - co dodat, je to tak. Paradoxně to ohrožení dnes nepřichází z východu, jak bychom mohli čekat, ale ze západu. Zlo je ale pořád zlem bez ohledu na to, odkud přichází.

7 2
možnosti
Foto

Proti "zlu ze Západu" nás už jednou Rusové takzvaně "zachraňovali" v roce 1968. Nejvíce jsou jim za "záchranu vděčny stovky obětí okupace a jejich příbuzní. Ale jestli Vám "zlo ze Západu" tak strašně vadí, máte nádhernou možnost přestěhovat se za "dobrem" na Východ, Do Ruska nebo do Číny.

6 5
možnosti
PV

K vašemu prvnímu bodu připojím dovětek.

Nacismus i komunismus byla dvě zla postavená na sociálním inženýrství. Obě zla se ve své době prezentovala jako "největší dobro". Ve jménu prosazení tohoto "největšího dobra" se pak zmrzačily principy demokracie, mrzačily se zákony a právo. Ve jménu "největšího dobra" pak probíhala převýchova obyvatelstva napříč společností včetně indoktrinace dětí na školách, kdo se nepřizpůsobil, byl potrestán. Cenzura a udavačství bylo všudypřítomné. Důležitými prvky bylo vydefinování nepřátel, které je třeba zničit. Když se objevovaly informace, že ne vše je tak hezké, jak se režim snaží prezentovat, bylo toto okamžitě nazýváno nepřátelskou propagandou.

Je jedno, jaké měly tyto totality externí znaky, zda se nazývaly komunismus či nacismus, zda měly ve svém znaku hákový kříž či rudou hvězdu. Důležité byly vnitřní znaky, které jsem popsal výše a které byly pro obě totality stejné.

Jestli přijde ve 21. století nová totalita, bude mít určitě externí znaky jiné než komunismus či nacismus.

Ale znaky vnitřní ty bude mít zcela jistě stejné - bude se prezentovat jako "největší dobro", kterému je třeba podřídit principy demokracie i právo. Bude v sobě obsahovat silný náboj sociálního inženýrství (např. vytvořit nový lepší multikulturní evropský národ), bude probíhat převýchova společnosti a indoktrinace dětí na školách, kdo se ozve, bude ostrakizován, umlčen. Udavačství bude mít znovu své žně. Vydefinované okruhy nepřátel (třeba "xenofobové", "rasisté", či "bílý heterosexuální muž") budou postupně zničení (psychická likvidace je někdy lepší než fyzická). Informace, které nebudou příznivé novému režimu budou považovány za nepřátelské a bude jim třeba dát nějaké hanlivé přízvisko (třeba prokremelská propaganda)...

Co říci závěrem?

Kdo chce proti zlu bojovat, musí zlo znát, vědět jak se projevuje a co je pro něj charakteristické...

7 1
možnosti
Foto

Jasně ;-D;-D;-D

A zachrání nás Čína s koncentráky (dle čínské vlády údajně nezbytnými "převýchovnými tábory"), v nich je drženo až na dva miliony lidí.

A kdyby náhodou ne Čína, pak by nás určitě chtělo (pro sebe) "zachraňovat" Rusko, které nezrušilo gulagy, pouze jejich počet poněkud zeštíhlilo a modernizovalo je. Humánní ruská záchranná armáda se už předvedla v Čečensku (300.000 mrtvých z milionového národa), v Gruzii a na Ukrajině.

Kdo se chce proti "zachranitelům" ubránit, ten musí vědět, jak se projevují a co je pro ně charakteristické

Ale vítám současný vývoj na Ukrajině, kde se prý začal proces vzájemného oddalování bojujících stran na východě země. A Rusko prý vrátilo Ukrajině zadržené lodě, které předtím gangstersky přepadlo v mezinárodních vodách a uneslo je.

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VH

Marku ještě dovětek, můj mail je...alapli, takový ten uzenáč a pak ten seznam co všechno obsahuje...:-). Pošlu Utekl jsem z Osvětimi a báseň Závod Jana Skácela. Včera jsem byl na Hradišťanu v Plzni a jeho zhudebněné verše jsou opravdové pohlazení...

2 0
možnosti
Foto

Vladimíre, zhudebněné verše Jana Skácela v podání Hradišťanu mám moc rád a někdy přes jejich podání ještě jednou, znovu objevuji Skácelovu poetiku a myšlenkový svět. (Zatímco Iva Bittová je taky skvělá, ale je až tak velkým originálem, že se s těmi verši pere, jakoby nad nimi chtěla vyhrát). Ozvu se, napíšu... a budu se moc těšit, díky! :-)

0 0
možnosti
LT

Snažím se utřídit myšlenky a vy jste to udělal za mě. Tím říkám, že to co píšete "podepisuji". V podstatě mě neděsí konstruktéři moci (záměrně nejemenuji, je jich totiž víc). Děsí mě ta lehkomyslná podpora účelového sdružení ve vládě, kterému podpora KSČM nasadila pomyslnou korunu. Rezignace na hodnoty, takzvaně pragmatická podpora tlustě namazaných chlebů (nebo koblih). Vadí mi to a jsem označován za pravdoláskaře, chvilkaře, havloida a podobně. Inu, je mi ctí být takto označován.

5 0
možnosti
Foto

To jsme dva, jsem rovněž pravdoláskař, vyznavač chvilek věnovaných pravidelně starosti o naši zemi a zlepšování poměrů v ní, havloid, sluníčkář, kavárník, "západní naiva", "demožumpa" a "lepšočlověk" ;-D

Dík za zastavení, přeji hezký den

2 0
možnosti
VH

Marku skvělé a do puntíku přesné.R^

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PC

Babiš se v Národním muzeu doslova ztrapnil tím, jak si sypal popel na hlavu. Jeho řeč byla evidentně ukázkou velkého pokrytectví.

2 6
možnosti
Foto

Možné to je. A je pravděpodobně v naší zemi dost lidí, kteří to vnímají podobné jako Vy.

Přeji Vám hezký den, pane Chmelíku

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,58
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy