Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J24a25n 20Š65i83k

7. 1. 2020 8:27

Opět nádherné fotografie a krásný text. Budu mít dnes díky Vám lepší den R^ Mějte se fajn

4 0
možnosti
Foto

Ze srdce přeji, ať to tak opravdu je, pane Šiku, přeji Vám pěkný, ve všem dobrý den- A díky!

0 0
možnosti
JS

Ano, pokora by měla být jednou z vlastností dobrého politika. ta, která jim dnes asi nejvíc chybí.

Jinak - osobně jsem byl uchvácený pojetím tří mudrců (nikoliv králů), jak je pojal ve slavné knize (nikoliv slavném filmu) Ben Hur jeho autor Lewis Wallace. Ta kniha je vůbec úžasná, podle mě lepší nežmnohaoscarový film (údajně je to nejprodávanější kniha 19.století). Knihu lze stáhnout na http://www.ulozto.cz. A omlouvám se, že tu propaguju nějakou knihu. Ale třeba Baltazar je tam jako naprosto jedinečná osobnost.

1 0
možnosti
Foto

Jiří, moc děkuji za vzpomínku na knihu Ben Hur, miloval jsem ji a někdy ve čtrnácti letech četl snad třikrát po sobě... Máte pravdu i s tím popisem tří mudrců. Zatímco velkofilm s Charltonem Hestonem v hlavní roli je proti knize hlavně bombastický. Čímž se dost přehlušuje hlubší, citlivé předivo Wallaceova vyprávění

Vzpomínám ale také na vize Kateřiny Emmerichové, zapsané v několika knihách. Tam je rovněž vyprávění o třech mudrcích. I když v něm je také zmínka o královské hodnosti tuším dvou z nich. Možná se jednalo o kulturu, v níž se vzájemně nevylučovalo být vládcem a mudrcem...

2 0
možnosti
MB

Dobře uvádíte, že vyrazili mudrcové. Teprve později bylo uvedeno, že králové. (Zřejmě nějaký vývoj, popisu příběhu). Každopádně pochod za hvězdou, je pochodem oblíbeným ! Zase jiný příběh uváděl, že jsme kráčeli 41 let ! Rudí mudrcové se chtěli králi státi - Po pravdě řečeno, došli jsme do Jupy ! Dary taky byly - Všelidovost, totalita a plánování blaha centrálního. Osvědčení turističtí průvodci - Lenin, Gottwald, Stalin ! Ten Kašpar, Melichar a Baltazar došli dále ! Nesli zlato, kadidlo a myrhu - Naskládali na velbloudy, slony a vydali se na dalekou cestu. Jo, jo pokus - Sovětský slon = Náš vzor - Nedošel nikam ... ! :-)

3 0
možnosti
Foto

Asi to bude tak, že šlo o lidi moudré. Na rozdíl od komunistů, kteří nahradili moudrost nenávistí a násilím. Kradli symboly a převraceli je naruby. Například "Krasnyj ugolok" byl v tradičním ruském domově "Koutkem krásy", místem kde byly ikony a kde se domácí v průběhu dne i vícekrát modlili. Zatímco komunisté z toho udělali rudý koutek. Oni mají tu informační perverzi uloženou ve svém "genetickém kódu".

Velmi dobře vystihujete jejich ukradení symbolu hvězdy, jež byla v biblické symbolice znamením orientace a hledání pravého světla. Ta se u komunistů fakticky stala symbolem bloudění a krvavého násilí. Podle ovoce se pozná strom.

A ještě: Také červenou barvu komunisté ukradli a její symboliku převrátili totálně naruby V symbolice ikonomalby je červená barovou Boha a Božího dobra.

3 0
možnosti

Každý bychom měli jít za světlem. A kdo nevěří, měl by si najít světlo poznání. :-)

2 0
možnosti
Foto

Je to celoživotní cesta. Ta je někdy dramatická a jsou na ní různé zvraty.

Jeden můj kamarád pracoval v textilním podniku, pak přišel listopad 1989 a on se stal spoluzakladatelem Občanského fóra. V podniku se odehrál jeden z tehdejších klasických konfliktů, který vyvrcholil odchodem komunistického vedení.Ten můj kamarád poté vystudoval teologii a stal se knězem. Po řadě let se někde potkal s bývalým ředitelem. Chvilku mu v mysli bleskla obava, zda nedojde na reminiscence někdejšího konfliktu ze sklonku r. 1989. Stalo se něco úplně jiného. Srdečně se pozdravili, pak šli spolu na kafe a rozešli se jako přátelé. Ony ty cesty "za světlem" nejsou jakési magickém astrální, ale dějí se v konkrétních situacích, mezi lidmi.

1 0
možnosti
Foto

R^Velmi krásné a velmi lidské:-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, Honzo. Přeji Vám hezký den. U nás je zase úžasná námraza, zimní pohádka. Těším se z ní

1 0
možnosti
Foto

Filipe, děkuji! Ať se Vám dnes daří - třeba něco skvělého uvařit!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,39
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy