Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^Marku, velmi pěkný a zároveň poučný článek

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za nakouknutí, Jiří :-)

0 0
možnosti

Marku díky, neuvěřitelné osudy člověka, jehož zločinná mašinérie nesemlela. Ta kniha by měla vyjít i u nás! R^

1 0
možnosti
Foto

Vladimíre, taky mě to napadlo! Věřím, že ta kniha u nás vyjde.

Podobné příklady lidí, jež zločinecká komunistická mašinerie ani žádná jiná totalitní habaďůra nesemlela, by se měly vyzvednout, aby byly na očích. (Mravností a sílou lidské důstojnosti se také projevil ve své době Jan Palach...)

0 0
možnosti
Foto

J90a42n 79H33o39r29n53í64k

14. 1. 2020 23:49

Pěkné čtení, optimistické a to je super.

Dík R^.

2 0
možnosti

Snad si váš článek, Marku, přečte i nějaký mladší člověk. Co třeba zrovna dumá, jak to ten Marx měl “srovnané” a že by se názoroví oponenti taky měli “srovnat”.

3 0
možnosti
Foto

Otevřel jste velmi aktuální téma, Josefe. Co vlastně čtou a sledují mladí lidé na svých chytrých telefonech? Často mám pocit, že blogy jsou záležitostí generační. Zdejší největší blogerští a diskusní bijci jsou převážně v důchodovém věku.

0 0
možnosti

R^ Velmi zajímavé a poučné (inspirující). Díky, příběh jsem neznal.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji moc za zastavení, pane Pavlíčku. Máte pravdu, tohle je velice inspirující příběh. Velice mě zaujal, rád jsem si dal tu práci a o panu Svobodovi aspoň něco napsal. Zvláště mám radost, když podobní lidé z našeho národa dosáhnou ve světě ocenění za svoji práci a za schopnosti, které uměli ve svobodné společnosti rozvinout. Měli bychom o nich vědět, být na ně hrdí a vnímat je jako vzory. Je tolik pozitivního, co kolem sebe (ale i v sobě!) máme, ale zdá se mi, že si toho příliš nevšímáme.

5 0
možnosti
Foto

Z toho je vidět, člověk vydrží mnohéR^R^

2 0
možnosti
Foto

Není to tak dávno, co jsem psal o mladé rodině, která byla s malým synkem tvrdě a bezcitně vyhoštěna z Polska počátkem 80 let, kvůli aktivní spolupráci se Solidaritou. Dostali se do Kanady, táta tam vystudoval dějiny umění a později se stal ředitelem významné galerie moderního umění v Calgary. Lidé, kteří měli vnitřní sílu a přesvědčení, dokázali překonat mnohé velké obtíže...

Moc zdravím, Horste.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, Filipe, přeji Vám dobrý a pokojný den.

2 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

6 0
možnosti
Foto

Děkuji za příběh člověka, kterého jsem neznal.

Je to tak trochu symbolické, protože je na jedné straně morálně pevný člověk, inteligentní, na výši. On převyšuje své věznitele po všech stránkách. Na opačné straně stojí tupá moc, která umí jen zavírat a vraždit své odpůrce. Je to věčný boj dobra se zlem.

Napadla mne při čtení Vašeho článku, Marku, ona zapomenutá definice třídního boje. "Třídní boj je boj těch, co mají málo tříd proti těm, co jich mají více."

Karma, samozřejmě. R^

14 0
možnosti

Vaše přirovnání je to nejkratší a vystihující, lépe to snad ani vyjádřit nelze. Markovi i Vám pochopitelně palec nahoru a poděkování.

6 0
možnosti

Duchovní otec, K. Marx pravil, musí povstat - "Nový člověk". Ten už bude žít - "V nové době". Proto je zapotřebí odstranit překážky staré = To je opět, ten člověk ! On, jaksi nesdílí nadšení a dokonce to nazývá - Fantas - volovinami ! Co hůře, on má i jakousi víru jinou - Tu svou ! Co s ním, prudí ! Cesty osvědčené, eliminovat, mýtit, utábořit jej někde - zbavit! - cestou vystěhování. Hurá, problém je odstraněn ...!

No dobře a kde vezmeme odborníky, tu novou inteligenci ? Vyprodukujeme si ji sami ! Ředitelé fabrik - bývalí holiči, Brožová i Polednová rychle přelouská nějaké zákony, později se objeví i Ur - Válková ! Nic nenormálního, protože je normalizace ! Ta pak říká, že nenormální jevy = Normálními prostě jsou ! Dějiny našeho národa, jsou v podstatě o Decimaci rozumna. Obrovské vlny emigrací a zbytek byl převychováván. Ti pochopitelně žijí, zakládají své rodiny. Jejich děti se jich pak i očekávaně zastávají - Rodičové přece zase tak špatní nebyli ! Určitá část sdělí, ale bohužel, byli ... !

Pak to zase praskne, 1989 a fakt se objeví Nová doba. Od čelních reprezentantů se očekává jasný morální apel. Agent StB poté skutečně KSČ prokleje. To mu ovšem nezabraňuje ty zbylé sesbírat a udělat z nich jádro své centrály ! Miloš se jimi naopak cíleně obklopí - Nechá se jimi dokonce sponzorovat. Pouze zmatená Helena bezradně chodí sem a tam. Kdysi, jako Srstka s opuštěnými zvířaty volá to své - Chcete mne ? Jsem přítulná a věrná, budu vám sloužit! K. Marx své dílo dovršil - Ha, nový člověk je již skutečně zde ! Kdo a jak to odvrší, to věru netuším ... :-)

8 0
možnosti
Foto

"Nový komunistický člověk" opravdu zkouší vstát z popela. Pan soudruh poslanec Ondráček (JUDr, PhDr, Ph,D,) bývalý toť hrdý člen Pohotovostního obuškového pluku VB se tetelí kolem parlamentních komisí pro kontrolu bezpečnostních služeb, "Maruška", která v letech 1971-1971 pracovala na prokuratuře (!), je ministryní spravedlnosti, bývalý agent komunistické tajné policie je premiér, bývalý komunista sedí na Hradě obklopen lidmi jaksi sobě velmi podobnými nebo paní Válková hrdě mířila na pozici ombudsmanky...

A na druhou stranu se plive na Václavy Havla i Malého, na disidenty, na osobnosti protikomunistického exilu, atd, ;-(.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS