Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A žádná totalita nikdy nesebere Andělům krásu Marku :-)

1 0
možnosti
Foto

Totality jakoby poslouchaly hlas padlých andělů, včetně jejich vzteku a strašlivého, neuhasitelného smutku, že na ty věrné Anděly nemají a nemohou jim vzít jejich krásu.

Zdravím, Filipe, přeji krásné sváteční dny.

1 0
možnosti
Foto

R^Marku, moc hezke a hluboke, diky za nas vsechny Vase ctenare.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, přeji Vám i všem Vašim blízkým, krásnou Bílou sobotu a Neděli velikonoční.

Velikonoce jsou letos o něco lepší než kdy jindy. Dokonce i u nás na Moravě jsme se coby mužské plémě trochu polepšili a výjimečně nebudeme ráno na pondělí velikonoční řezat ty krásné, křehké bytosti pomlázkou ;-D

0 0
možnosti

Maxim Gorkij - "Člověk, to zní hrdě" ! Vždy jsem hodnotil, jako citát dobrý. Postupem času jsem si tam dodal - No dobře a který ? Ten zvláštního ražení, případně ten samostatně konající a myslící ? Když jsem v Číně chodil, po pověstném Náměstí Nebeského klidu - Říkal jsem si, kudy asi šli ti mladí lidé a odkud vyjely tanky ? Klidu tam moc asi nebylo - No zase se tvořilo, to lépe ...!

I dobrá zábava v samotném, (ještě), Sovětském svazu ! Na nefalšovaném družebním večírku.Úsměvný údiv nad harašícími popelnicemi za restaurací - "Vot što - eto věsjolyj Direktor traktorova zavoda" ! No dobře a to mu musel Lenin vystřílet funkci THP, kulkami do hrudi carových dětí ? (Mj. k úžasu se odrážely - byly vycpány šperky, revolver vše jistil). Cenné cestovatelské poznání - Všude žije člověk ! Je stejný jako my - tátové a mámové, řeší úplně to stejné - Chtějí žít a normálně se radovat ! Oni nejsou špatní, je to otázka režimu, kam je vůbec vede ! Pak je zřejmě ideálem opět ten myslící, konající a věřící člověk . Podobným idiotům nevěří ! ...

Jóó Rýmařov. Někdo tam chodí na Křížové vrchy - Já za mlada zase do pivních údolí! Nezapomenutelné svazácké akce budování lepší budoucnosti u táboráku a pivní bečky ! Pochopitelně i opékání špekáčků s doplňkem chutné hořčice. To by šlo. Pouze nechápu, jak se stalo, když jsem ráno uzřel mládežníky u doutnajících zbytků ohně a záda měli tou hořčicí natřena docela intenzivně ! Těžko říci, tak z hlavy, zřejmě se jim dostalo Prvního pomazání - jsa namazáni ! Taky úžasný oblouk, jak se z těchto divochů postupně stali důstojní rodičové a lidé ! Pak ano, od ohniště na Křížový vršek. To se již sluší a děje se. No, bokem musím konstatovat, že cosi bylo zajímavé na dobách, kdy dívky ještě odhazovaly svůj svršek ! Fotky jako vždy super, ty naše jako vždy - By se nedaly publikovat ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Joo, Ruda a hned vedle hluboké údolí Huntavy s Rešovskými vodopády, nedaleký Sovinec... Nádherná místa!

Dík za Vaše vzpomínky od ohníčku a hořčice. To je krása a moudrost v jednom. :-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Máte ty Vaše články vzdycky jako samostatnou krásnou knížku. Krásné propojení všeho. Vašich slov a veršů a veršů těch jiných s fotkami k neuvěření vůbec možnými:)) s Vašim neuvěřitelným uměním vťělit myšlení a příběh do skla...Krásné svátky, Marku...VVV

bez ohledu na tu Vámi sdělovanou pravdu, které nepomůžeme...za Lenina...historici uváďějí, skutečně docházelo až k 1000 popravám denně.

1 0
možnosti
Foto

VVV Krásné velikonoční svátky, Radko!

Moc mě potěšilo, že jste nakoukla a zanechala vlídné slovo... Už, už píšu jeden díl karantenního deníku v hanáčtině, o strécovi Francinovi a jeho vidění světa. Zase blbost, jako vždy! Ale to blbnutí taky potřebujeme :-)

0 0
možnosti

Ne, Vy pusto v duši nemáte, naopak. "I kdybys prošel všechny stezky duše, nenalezneš její hranice. Tak hluboký má Logos." Hérakleitos. 600 let před Janem theologem na témže místě, v Efesu, hlásal tajemství božského Logu, Slova.

1 0
možnosti
Foto

Moc díky za toto Vaše důležité připomenutí. Domnívám se, že Jan byl geniální v tom, jak spojil zprávu o Boží lásce, která je tak silná, že obětuje sebe sama ("vlastní život") za druhé, s největšími poklady řecké filosofie.

Přeji Vám moc pěkné sváteční dny.

0 0
možnosti

Nádhera, Marku. Děkuji za krásné velkopáteční zamyšlení... a za připomenutí krásy mé milované Moravy... kousek od Rešova a míst, která dobře znám :-). Karma je samozřejmostí a přáním pohodových VelikonocV

1 0
možnosti
Foto

Dášo, zdravím a děkuji za nakouknutí. :-)V

Ano, Rešov a Rešovské vodopády... Na severním okraji obce Ruda padají dolů do údolí Huntavy strmé srázy. Je tam myslím několik stezek, ale nikdy jsem se po nich nevydal. To raději jedu do Rešova a odtamtud k vodopádům. Je to nádherné místo... Navíc je tam ještě kousek opodál zase Sovinec... Moc rád těmi místy bloudím.

Přeji Vám krásné Velikonoce!

0 0
možnosti

To je zase tak krásné, pane Trizuljaku R^V. Ano, smyslem Velikonoc je překonání smrti - a život a láska:-).

3 0
možnosti
Foto

Překonání smrti láskou a sebeobětováním je stále velmi silným poselstvím. To "bláznovství" a "pohoršení" kříže, o němž píše apoštol Pavel. Na sobě denně zakouším, jak je třeba znovu a znovu se s tím poprat. Ale není třeba se s tím prát příliš. Existuje "drobná úniková cesta", aby se člověk snažil být laskavý a vlídný ke svým blízkým a k lidem s nimiž se různě potká. Například k tomu, aby byl člověk opravdu milosrdný, to chce taky určité sebezápory, krok za krokem...

Moc zdravím, Pane Pavlíčku, Krásné Velikonoce!

1 0
možnosti

J25a89n 42P89a42v92l16í46k

10. 4. 2020 21:57

Smysl Velikonoc, smysl utrpení, svátky jara ,,, honí se hlavou.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Pavlíku, díval jsem se ještě večer na diskusi a Váš vzkaz mi silně utkvěl... Ráno, když jsem se budil, znovu se rozezněl.

Je k tomu anekdotický příběh o osvícenském učenci, který byl velice vzdělaný, všechno měl perfektně nastudováno a navíc byl nesmírně obratný v řeči. Bavil se tím, že vyzýval k disputacím tehdejší renomované profesory teologie. Každého prý udolal a ještě se jim sžíravě vysmíval. Sláva mu stoupala do hlavy stále víc a nakonec se rozhodl, že vyzve jednoho rabína, který žil v Nizozemsku a byl proslulý velkou moudrostí. Vyzval toho rabína, aby v disputaci dokázal existenci Boha. Rabín výzvu přijal a pozval učence k sobě domů, že si s ním rád popovídá. Na stanovený den a hodinu učenec přišel a našel rabína jak zmateně pobíhá po své pracovně sem a tam. Hosta jakoby ani neviděl. Všude měl rozložené knihy a poznámky, přebíhal od jedné ke druhé, nahlédl a zase odložil, spíše s úlekem, než uspokojením. "Tohle by možná mělo nějakou váhu... Ale ne, ne to nestačí!". Pak se zastavil podíval se směrem k příchozímu, jakoby skrz něj někam do dálky a řekl "Snad, snad je to pravda"

Co je bez chvění, není pevné.

Napadlo mě, že všechno, co bývá s Velikonocemi spojováno - příběh o útěku z otroctví, bloudění v poušti, svoboda, smysl utrpení. radost, láska, která se obětuje až do krajnosti, Vzkříšení i svátky jara jsou jako velká stavba. Jako katedrála, v níž má všechno své místo a svůj smysl. Ovšem po ty kdo slaví Velikonoce pouze jako svátky jara, bych asi namítl, že je to je jako omezit se na úctu ke kameni - pískovci, (což je jistě jeden z úžasných darů přírody) z nějž je katedrála postavena. A pominout přitom všechny další obsahy, které katedrála v sobě má.

Přeji Vám hezké sváteční dny

1 0
možnosti
Foto

Marku, na tvých blozích musí být spokojený každá (ý) R^R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji moc a přeji Vám krásné sváteční dny

0 0
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 21,83
  • Průměrná čtenost 1193x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy