Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je to "praktický leninizmus". Jde o snahu ovládnout dění ve společnosti do nejmenších detailů. Ukazuje to Čína, která občany sleduje minutu po minutě podle jejich mobilních telefonů a komunikace na internetu. Každé slovo je následně analyzováno počítačovými algoritmy. A když je vyhodnoceno nějaké pro režim nevhodné či nepohodlné chování, nasleduje perzekuce, až po zmizení lidí v krajních případech. Čína například využila "clonu" virové epidemie, k vlně zatýkání demokraticky smyšlejících lidí v Hong Kongu.

O jakékoliv ideje už vůbec nejde.Smyslem a cílem vládnutí je sama metoda vládnutí. Kdo se neztotožní, je "eliminován". Buď zmizí navždy, anebo skončí v takzvaných "převýchovných táborech", což je téměř totožné se zmizením navždy. Jde o koncentráky nejhrubšího zrna, určené k vymývání mozků.

Formou původního, ruského leninizmu bylo masové vraždění těch, kdo s nově nastoleným bolševickým režimem nesouhlasili. Když Lenin pochopil, že propagandou není schopen přesvědčit velkou část obyvatelstva Ruska, zvolil brutální násilí. Genocidu těch, kdo nesouhlasili. A Lenin také už od roku 1918 budoval v zemi systém koncentračních táborů s jednoduchým cílem likvidace. Za první rok existence lágru na Solovkách tam zahynulo kolem jednoho milionu lidí. Pár krátkých let Leninovy hrůzovlády přineslo až kolem deseti milionů obětí. (Na tehdejší genocidě selského stavu se podíleli "hrdinové" jako Vorošilov, Tuchačevskij a Koněv.) Atd.

V důsledku bolševické revoluce vznikla velká vlna ruské emigrace. Jednou z typických Stalinových metod pak bylo vysílání vrahů do zahraničí, kteří měli zúčtovat s těmi, na něž měl Stalin z nějakých důvodů pifku. byli nepohodlní, nebo se jim za něco chtěl pomstít.

Píšu o tom proto, že dodnes bohužel čelíme prakticky stejným metodám. Je zde nyní například velmi vážné podezření, že dochází k přípravě násilné akce namířené proti našim demokraticky zvoleným politikům.

17 2
možnosti
Foto

Ano a právě proto USA odposlouchává a ukládá veškerou elektronickou komunikaci po celém světě.

3 2
možnosti
JZ

Rusko si nemůže dovolit, aby v Česku útočilo na jedno ze základních lidských práv svobodu projevu. A to jejich velvyslanectví udělalo.

13 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

Příběh Věry Sosnarové nemusí být vymyšlený. Dokázáno nic nebylo, je to tvrzení proti tvrzení.

1 4
možnosti
MV

Krásný fotky, smutnej text. Pěknou středu přeju, Marku

5 0
možnosti
Foto

Marku, děkuji moc a taky přeji!

0 1
možnosti

J93a35n 27Č11e87k25a24l

29. 4. 2020 9:12

Je zajímavé, jak ti samí, co obhajují chování Ruska, a označují Koláře a spol. za viníky a provokatéry, kteří "si za to můžou sami a dobře jim tak", jsou ti samí, kdo bránili Bureše proti demonstracím, protože "je demokraticky zvolen a tudíž si může dělat, co se mu zlíbí" a nesouhlas s ním je "popírání výsledků voleb".

Kolář a spol byli také zvoleni demokraticky, nebo ne?

Anebo je to tak, že jejich oblíbenci mají právo na nedoktnutelnost i proti byť jen slovní kritice, ale protivníci zaslouží okamžitě kulku? To je pořád demokratické?

18 1
možnosti
Foto

Moc děkuji, Soňo.

Záměrně jsem je tentokrát postavil do kontrastu vůči ne zrovna přátelskému "zájmu" dvou říší o nás. Máme nesmírně krásnou zemi a ukazuje se, že pokud máme svobodu, jsme schopní pomalu a postupně u nás dávat věci do pořádku, Například to velké množství památek, vzácných staveb sakrálních i světských, které jsou opravené a slouží, včetně zkrášlování krajiny. Provázejí nás klasické těžkostí všech zemí, které se vymanily z područí komunizmu. Jde to těžce, ale pokračuje to pomalu a postupně k dobrému. A mohlo by to jít i podstatně lépe, nebýt toho systematického rozeštvávání, které mrazivě dokonale popisuje dánský dokument, v mém blogu zmíněný..

Máme krásnou zemi a nemůžeme se nechat, musíme se tomu tlaku bránit.

Přeji Vám hezký den :-)

3 0
možnosti
LU

Keď sa dáva Rusom nádej, tak o ňu bojujú, aby mohli spôsobiť rozvrat.. Nádej na rozvírenie verejnej a politickej scéne dostávajú od KSČM, ktorá to zbytočne a myslím si, že aj úmyselne medializuje.

Na Slovensku vydal posudok o Konevovi štátny Ústav pamäti národa.

Píše v ňom:

"........Devátého května vtáhla Koněvova vojska do Prahy, z níž se německé jednotky o den dříve stáhly. Tento fakt musel být později zamlčen, protože bořil legendu o osvobození hlavního města ČSR Rudou armádou. Faktem oproti tomu zůstává, že oddíly sovětské vojenské kontrarozvědky Směrš odvlekly z Prahy asi tisíc občanů ruské národnosti, kteří odešli do exilu po bolševickém převratu v roce 1917,"

"Jako vedoucí sovětské vojenské delegace navštívil ve dnech 8. – 14. května 1968, pod záminkou oslav 23. výročí osvobození Československa, Prahu. Hlavní úlohou delegace však byla kontrola československých ozbrojených sil a průzkum celkového stavu společnosti, která byla součástí příprav na invazi vojsk Varšavské smlouvy."

Slováci posudok zobrali ako fakt, bez akýchkoľvek pripomienok, na soc. sieťach.

V parlamente nemáme komunistickú stranu, ani komunistická strana nedrží vládu, ktorá by to neustále napádala a omieľala v médiách, Rusi zacítili, že by sa len zosmiešnili, a nijako by tým nedestabilizovali slovenskú politickú scénu, tak túto správu v tichosti zobrali na vedomie.

20 3
možnosti
Foto

A kdo tedy zničil tři sovětské tanky ve vnitřní Praze?

2 0
možnosti
JL

"Nechápu"...no jistě, protože my nevíme, co se tam děje. Takže nás agresivní reakce překvapují. Rozdíl mezi Ruskem a Českem je historicky nebetyčný. Možná i diametrálně mění svoji politiku navenek - koneckonců když se nebáli vraždit v Anglii, proč by se měli bát jinde?

14 3
možnosti
Foto

Zajímavé fotografie, těch se držte. Ticho léčí R^

4 4
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 23,55
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy