Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Lež, přetvářka a snaha zrušit svobodu provází lidstvo již celá staletí. I sama církev se na tom nejednou velmi aktivně podílela. Dnešní svět se rozhodně nemůze pyšnit tím, že by něco podobného neexistovalo. Existuje, možná sofistikovaněji maskováno, a o to je to horší a nebezpečnější.

Blog výborný, fotky vynikající R^.

0 0
možnosti
MP

R^R^R^Krásné fotografie a krásná slova, pane Trizuljaku. Papež František je skvělý člověk. Souhlasím rovněž s tím, že lží se poškozuje především sám lhář. Proto musí každý začít sám u sebe a tím - alespoň já tomu věřím - může změnit svět.

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, píšete to velice výstižně, pane Pavlíčku R^:-)

1 0
možnosti
MN

Absolutní svoboda je sen z morfia.

2 0
možnosti
Foto

Takovému rauši se začíná podobat absolutní zvůle momentální vládnoucí garnitury.

0 0
možnosti
JS

Nejlépe o pravdě hovoří sám Kristus v Bibli. Například když v Matoušově evangeliu přímo říká: "A nikomu na zemi nedávejte jméno ‚Otec‘: jediný je váš Otec, ten nebeský."

Ale co papež? Ten je dokonce nositelem titulu "Svatý Otec". Není to přímo provokativní popření Kristových slov? Právě proto v katolickém kostele nikdy neuslyšíme tuto citaci z Matoušova evangelia.

Můžeme se také podívat, jak o sobě hovořili první Kristovy kněží (2. Tesalonickým, 3,7): "Sami přece víte, jak máte žít podle našeho příkladu. My jsme u vás nezaháleli ani jsme nikoho nevyjídali, ale ve dne v noci jsme namáhavě pracovali, abychom nikomu z vás nebyli na obtíž...". Řídí se současní profesionální kněží tímto příkladem?

Pravda se nedá uchlácholit líbivými slovy. Je jako dvousečný meč. Kdo pravdu hlásá, ale neřídí se jí, dříve či později pocítí její ostří – stejně jako ten, kdo si libuje ve lži.

1 0
možnosti
AL

Když ono je potřeba vykládat Písmo Písmem. Apoštol Pavel např. píše: "...otců mnoho nemáte. Tím, že jsem vám zvěstoval evangelium, stal jsem se vaším otcem."

1 0
možnosti
JN

J72o58s33e95f 69N26i85k40l

28. 5. 2020 19:32

Co s tím chcete udělat?....dnes vidí každý, že vztah mezi množstvím peněz (či hmotných statků) a svobodou, pravdou je přímo úměrný...čím více peněz, tím více svobody....

." Dvě Toddovy politické zásady:

1. Mohou mi říkat, co chtějí, stejně to nikdy nebude celá pravda.

2. Mohou si mluvit, o čem chtějí, stejně to bude vždycky o penězích " (Arthur Bloch)

1 0
možnosti
Foto

Mám pro Vás smutnou zprávu: žádný vztah Vám nikdy nemůže přinést svobodu. V každém vztahu se totiž musíte přizpůsobovat, jinak nejde o vztah.

Vaše svoboda v něm bude tím větší, čím více budete ve vztahu dominantní, tedy v čím větším područí budete mít ostatní, jichž se onen vztah týká. Čím více budou zotročeni, tím větší svobodu pro sebe získáte. Pak už ale asi nelze mluvit o nějaké lásce, že....

Sice se mi to nelíbí, ale alespoň si nestavím naivní vzdušné zámky jak Vy. Tím spíš ovšem svou vlastní svobodu uhájím ;-)

10 3
možnosti
Foto

Ve Vašem případě ovšem platí Werichův popis domácích vztahů: Názory manžela a manželky se postupně sbližují, až její dosáhne vrchu. ;-D

V dobrém vztahu platí, že každý z obou se RÁD vzdá kousku své svobody ku prospěchu druhého.

Což je, jak vidno, nad Vaše chápání.

Vy si pletete svobodu s "cochcárnou" - neboli s bezohledností. Rv

6 3
možnosti
Foto

Jsem moc ráda, že navzdory všem úšklebkům nad Františkem...i bohužel z řad zdejšich některých věřících, jeho slova v tomto prostoru předkládáte neohroženě a stále pevně dál. A...díky a já se polepšim:))

A fotky - magie:-)...a ta zelenohnědá minimalistická s tím půlkruhem, tedy to je nářezR^R^R^ krása a pohlazení, Marku:)

5 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^ Díky Bohu za Vaši existenci! :-)

3 1
možnosti
ZZ

jinak se cítíte dobře? kromě několikrát opakovaných, proklamativních hesel jsem se akorát dozvěděl, že patent na pravdu má akorát papež a to, po zkušenostech s církví, odmítám přijmout

2 5
možnosti
Foto

V83í10t 63R29a39i64s10e16r

28. 5. 2020 18:21

Pěkné, takové pohlazující duši... děkuji.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 22,18
  • Průměrná čtenost 1193x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy