Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

2 1
možnosti
Foto

vystihla jste se dokonaleR^

3 2
možnosti

Současní politici nejsou nic horší než ostatní polistopadoví. Babiš ve srovnání s Klausem je Einstein a matka Tereza v jednom.Zeman patří k 600 000 Čechů, kteří denně požívají alkohol. Těžko se vládne na poušti,sám písek,sem tam karavana.

Když se Klaus vydal na cestu k tržní ekonomice, vedl lehce pohublou krávu. Vrátil se

však s jehlou, kterou ztratil v tom našem bahně.;-D;-D;-DRv

3 4
možnosti

Přesto vám dám karmu, za tu fotku.

1 1
možnosti
Foto

To, co si ale připomínáme 17. listopadu, není paradoxně nějaké vítězství revoluce v obou případech, ale její porážka. Ty demonstrace byly rozprášeny. Teprve v následujících dnech, ba i rocích došlo ke zlomu, v r.1945 i třeba v prosinci 1989 zvolením Havla za presidenta, což mohlo být chápáno jako pokračování kontinuity s bývalým režimem. Přísahal na socialistické Československo. Atd. Těžko pak mluvit o nějakém norimberském procesu. Mimochodem, každý z nás se mohl ujmout vypracování obžaloby. A koho byste obžaloval? Naprosto konkrétně! A za co? Lenarta za zásluhy o rozvoj chemického průmyslu?

Pokud chcete mluvit o pošpinění svátku 17. listopadu, začněte u Havla.

Já jenom, abyste si uvědomil, jakou 13. komnatu otevíráte.

2 1
možnosti
Foto

Jasně, Václav Havel "strašlivě pokazil" tu úžasnou idylku, když pár dnů po nastoupení do prezidentské funkce objevil na Hradě třináctou komnatu, v níž byly nainstalovány přímé linky do Moskvy a stále u nich seděli takoví ti správní chlapíci, kteří nejevili ani nejmenší snahu své židle opustit..

Ale prý jakýsi vysoký pohlavár KGB tehdy o Havlovi řekl, že je moloděc, když tu tajnou místnost odhalil tak rychle. Prý to od něj nečekali! ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

K obsahu nemám co dodat, již vyjádřeno ostatními, tedy krma souhlasu. K fotu - nejsem žádný fotograf, nicméně nesmírně zdařilá kompozice = harmonie. Za jeden z nejhloupějších záběrů, považuji tu se Zemanem na běžkách. (To není proti Milošovi - viz - https://www.lidovky.cz/domov/zeman-si-stoupl-na-bezky-boril-by-se-daleko-by-nedojel-tvrdi-lyzarsky-expert.A170207_171631_ln_domov_rsa). Dojem Nepřirozené, umělé strnulosti = stafáž pro reklamu prodejnosti auta! (Kdo to komponoval) !?

Mám kolegu - majitel CK, úspěšný, vypracoval se. Píše mi - "A když dokonám práce na své chalupě - jsem unaven a šťasten zároveň. Otevřu si lahvové pivo, dřepnu na zápraží a čumím. Kochám se tou Boží krásou kolem" ! Přesně mu rozumím - zcela se to hodí, "Jako popisek", k Vašemu fotu ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji moc - a zejména za ta slova v závěru. Ten pocit znám, když je člověk unavený a šťastný po dokončení práce. O to víc, že převážně dělám práci, kterou bych předtím, za nesvobodných poměrů nemohl dělat. A obdiv vůči kráse Božího stvoření prožívám skoro denně... Potřebujeme ho všichni.

1 0
možnosti

R^ Dobré včetně zdařilé fotkyR^

4 0
možnosti
Foto

Důležité, ale složité téma. Příliš to nesleduji, žiji již 40 let v Nizozemsku, a nedovedu s jistotou odhadnout, jak věci stojí a co se vlastně dělo a děje. Divím se však tomu, co se nyní v Česku děje a v jaké zemi jsem se narodil a vyrostl. Jedinou výhodou pro mne je to, že se mi díky tomu nestýská po bývalé vlasti. I když ani v Nizozemsku není vše zdaleka ideální a v Česku se špatně nežije.

Před chvílí jsem si prohlížel fotku z demonstrace na Václavském náměstí. Na jednom transparentu stojí: Konec ANO (plus fotka Babiše), bude blaho!! V jedné diskusi zde někdo napsal, že když během sametové revoluce cinkal klíči na Václaváku, tak nečekal, že vše takto dopadne. Nevím, kolik lidí má takovéto názory. Přesto se obávám, že podobné názory jsou mezi lidmi dost rozšířeny. To považuji za naivní a dost hloupé. Ať je Babiš, jaký je, tak přece jeho odstraněním blaho automaticky nenastane. Marku, Ty znáš myslím dobře historii. Můžeš mi jmenovat byť jen jednu revoluci, která významně lidu prospěla. Po Velké francouzské revoluci se Francie vyhrabávala z problémů zhruba 60 let. VŘSR byla pro ruský lid katastrofa. Vítězný únor byla vlastně také revoluce a katastrofa. Proč by sametová revoluce, která vlastně pořádná revoluce, možná naštěstí, nebyla (komunisti jen bez boje odevzdali moc a přešli do jiných funkcí v politice a podnicích), měla být něco jiného?

Důležité je, aby se lidé po revoluci, ale klidně i bez revoluce, začali k sobě chovat lépe, aby volili lepší politiky a když to tak budou dělat alespoň 20 let, tak se situace snad zlepší.

7 0
možnosti
Foto

"Divím se však tomu, co se nyní v Česku děje a v jaké zemi jsem se narodil a vyrostl."

Já se zase divím, že se divíte, když jste z té země, ve které jste se narodil a vyrostl, odešel.;-D

1 3
možnosti
Foto

Moc pěkný článek a fotka. A taky dobrý pocit, že existuje kdosi, kdo vidí věci podobně, jako já. Marku, karma Vám. R^

17 2
možnosti
Foto

Zdravím, Tomáši a děkuji moc. Zrovna včera, někdy pozdě večer, jsem sledoval hudební vystoupení zvláštní umělecké konstelace. Karikaturisty Miroslava Kemela a herce Vladimíra Javorského. Mezi písněmi často mluvili o svobodě. Od Javorského jsem si pás slov zapamatoval. Říkal, že svoboda je především cestou lidského nitra. Že není možná, pokud člověk nejde do sebe. (Rozumím tomu tak, že svoboda znamená spoustu práce, kterou člověk musí vykonat sám ve svém nitru a ve svém nejbližším okolí. Nikdo jiný tu práci za něj neudělá). Pak Vladimír Javorský řekl další pěknou věc, kterou si přes její jednoduchost mnohdy ani nevšimneme: Že člověk se jednoduše potřebuje občas svobodně nadechnout. V souvislosti s tím mě napadl trochu drastický příměr, že totalitní režimy jsou pro občany cosi jako waterboarding. Drželi nás přidušené pod hladinou. I proto přinesl svobodný nádech v listopadu 1989 tolik emocí a radosti. Člověk si ale zároveň rychle zvykne, za chvíli to všechno považuje za samozřejmost a zapomene, že o "společný dům svobody" je třeba velmi pečovat, že to žádná samozřejmost není.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně popsáno, pane Trizuljaku R^

10 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,31
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy