Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dodatek k tématu. Slovenský prezident Kiska promluvil 29. srpna k výročí SNP. Samozřejmě, podle vší logiky "vůbec neměl mluvit o SNP, ale byl svrchovaně povinován mluvit o zrůdnostech dávno minulého Bothova rasistického režimu v Jihoafrické republice" ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jak to podle diskuze vypadá, řekl bych něco o házení hrachu na stěnu.... ale určitě karma.

2 1
možnosti
Foto

Děkuji! :-)

Diskuse je taková jako je, s tím moc nenadělám ;-D

0 1
možnosti
KS

S Německem to šlo proto, že se sami lekli toho, co způsobili a dodnes mají pocit, že se musí nějak omlouvat. Rusové k tomuto prozření nikdy nedospěli, naopak mají pocit, že jim celý svět ubližuje.

6 2
možnosti
Foto

Už jsem to někde psal. S tím obrovským přírodním bohatstvím, které mají, mohli a měli už dávno vybudovat podobný stát jako Norsko. Navíc stát velice silný, na který si beztak nikdo netroufne. Takže se mohli už dávno stát "klidnou sílou", stabilní mírumilovnou zemí s dobrou životní úrovní obyvatel, atd. A mohli ze svého nerostného bohatství financovat kulturu, mezinárodní projekty, vzdělání, vědu, otevřené vysoké školství spolupracující s celým světem.

Jak to, že třeba Kanada nebo Norsko netrpí žádnou paranoiou ani jakýmsi pocitem, že je furt kdosi obkličuje a ohrožuje? Jak to, že kdysi rozvrácené Chile má díky svému nerostnému bohatství dnes velice dobrou průměrnou životní úroveň svých obyvatel, aniž by přitom potřebovalo harašit zbraněmi a zabírat území okolních států?

6 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 2
možnosti
DV

D60a98v32i56d 63V85l18k

26. 8. 2018 16:12

Má vůbec cenu s nějakým Rusákem uzavírat Marku nějakou smlouvu?? Rusák smlouvu dodržuje jen pokud je pro něj výhodná, to bylo a bude.

10 2
možnosti
VV

V prvni rade se bude za kazdou cenu tu smlouvu uzavrit tak, aby pro nej vyhodna byla.

A kdyz se to nebude darit, bude tam chtit neustale vsouvat jakasi ale. Za mne ruce pryc od obchodu s nimi.

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k rozkošatění věci je dobré připomenout všem, co je to Pointa v textu. Vyznění... hlavní autorova myšlenka,...a pokud je zřetelená, ale mnozí si přihřívají polívky naprosto jiných chutí, nejde to asi jinak, než od složitějšího postoupit k zjednodušení a takzvanému gró věci.

cituji Marka a vypichuji pojmy: dojít a usmíření...a proč by to nemělo jít s Ruskem...

Mnozí tu prokazují přesně to, co je podstatou toho, proč věci nejdou a jsou ne nepodobní těm, od nichž to zkrátka nelze čekat. Marek čeká a doufá. Proto mu blahopřeji k titulce a proto dopručuji všem, aby se u středoškolských dětí velmi zdržovali ve své kritice jejich malé čtenářské gramotnosti. Nebo že by to bylo spíš povahou a jistou neprostupností?...

citace naprosto posledního odstavce ... a tudíž podstaty tohoto článku:

"Nechci to psát jen jako nějaké negativní konstatování, mnohem spíše jako možný program a cíl. Aby se morální a materiální škody způsobené invazí z r. 1968 a následnou dlouholetou okupací jednou provždy urovnaly. Abychom nakonec došli k usmíření.

Jistě, vůle k takovému jednání asi ještě musí dozrát a nějakou dobu to může trvat, ale smluvní urovnání, či aspoň vzájemná deklarace na nejvyšší mezistátní úrovni, která věci pojmenuje a kultivovaným způsobem uzavře, bude rozhodně potřebná. Když to šlo s Německem, proč by to nemělo jít s Ruskem?"

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676316

7 2
možnosti
Foto

Moc děkuji, Radko, :-)

přeji Vám i všem zde v diskusi účastným krásnou neděli

2 1
možnosti
FN

Sovětská okupace našeho území trvala podstatně déle, než okupace nacistická. Škody na budovách, na kulturních památkách a na životním prostředí se odhaduji na desítky miliard korun.

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676316

To jako opravdu?? Fakt zde někdo poměřuje délku okupace, přičemž mu z toho vyhází jako horší, okupace Sovětská?? Je mi proti srsti srovnávat kdo usmrtil víc lidí, ale zapomínat na 300 tisíc usmrcených, jen proto, abych odsoudil Rusáky za okupaci?, to je síla.

Nezapomínejte, že zde šlo o přetahovanou dvou komunistických frakcí. Ano, i Dubček, Černík či Smrkovský byli velcí komunisté a k těm svým hrátkám využili obyvatele země. A nezapomínejte, že okupační armáda nebyla jen Sovětská (Rumun zářný příklad, že šlo účast odmítnout), a na rozdíl od fašistů, tyto armády byly pozvány. Existence zvacího dopisu je nepochybná.

Takže pokud chcete kritizovat, musíte začít u našich komunistů.

8 4
možnosti
VV

Ty usmrcene si pane Novacku vymysli kazdy po svem.

Škody na budovách, na kulturních památkách a na životním prostředí nacisticka okupace nezpusobila. Stejne tak skody na moralnich vlastnostech naroda. Ovsem tech moralnich skod zpusobenych sovetskou okupaci a nasledujici normalizaci se tento narod nezbavil jeste dodnes. A obavam se, ze to bude jeste nejakou tu generaci trvat.

4 3
možnosti
IM

I21v55a55n 52M59i44n75á76ř

26. 8. 2018 11:21

Ať tak, či onak - z historického hlediska má obyvatelstvo českých zemí - oprávněnou nedůvěru .. k Rusku i Německu.

9 0
možnosti
VV

A v posledni dobe i ke Svedsku, i kdyz jde o vic nez 300 let starou zalezitost.

4 1
možnosti
Foto

19 komunistických stran západních zemí podpořilo Pražské jaro. Jenom tři strany se klonily k postoji Brežněva a spol. (Mezi nim např. západoněmecká komunistická strana) Je mimořádně půvabné, že to byly ty strany, na jejichž činnost finančně přispíval Sovětský svaz.

Invaze do Československa byla pro brežněvovské vedení obrovskou prohrou důvěry u levicově smýšlejících lidí na Západě, kde se komunistická ideologie postupně stala úplně marginální záležitostí. Musely se pak v 70. letech hledat jiné alternativy, koho v západoevropských zemích "podporovat": Jako například v Německu Zelené, kteří byli důkladně infiltrováni personálně i ideologicky.

4 2
možnosti
Foto

To je ovšem tak vyčichlá informace, že stydno. Co má, proboha, společného s dneškem? Že nám fandili jiné KS? Tak tím se máme chlubit?

A jak nás dmes zajímá důvěra v Brežněvovské vedení? Nebojujete, Marku, minulé války?

6 2
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,91
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy